Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

День пам’яті Чорнобильської трагедії…

Дата: 26.04.2023

         26 квітня – день пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу на Чорнобильській АЕС. 37 років минуло з моменту аварії, але її наслідки все ще залишаються предметом обговорення світової наукової спільноти. Ця екологічно-гуманітарна катастрофа стала символом мужності й жертовності тисяч українців.
         З нагоди цієї пам’ятної дати у ВСП «Вінницький фаховий коледж НУХТ» відбулася зустріч студентів 1 курсу, груп 1ТЖ, 1ОВ, 1Е/Т з очевидцем цих подій, ліквідатором, колишнім головою громадської організації «Союз Чорнобиль України» Вінниччини, Бойчуком Миколою Петровичем.
         В атмосфері теплої і зворушливої зустрічі Микола Петрович розповів про причини аварії на ЧАЕС, свою роботу з евакуації людей в Чорнобильській зоні, про своїх товаришів, які щодня піддавали себе ризику, про те, як багато чорнобильців, і він в тому числі, вступили в ТРО після повномасштабного вторгнення чи займались волонтерством, про свою реакцію на захід окупантів в чорнобильську зону.
         Хвилиною мовчання вшанували мужніх ліквідаторів та всіх, яких на жаль, уже немає поряд, але спогади про їх героїчний вчинок завжди будуть у наших серцях.
         Тиша, яка панувала в залі, переривалась лише віршами про трагедію та запитаннями студентів, які не хотіли відпускати гостя….
         Викладачі біології та екології, які провели захід – Борачук Людмила Дмитрівна та Борачук Оксана Анатоліївна, підвели підсумки, нагадавши, яку ціну платить Україна у боротьбі за виживання, і не важливо, чи це Чорнобиль 86-го чи вторгнення окупантів 2022-го. Заступник директора з виховної роботи Наталія Миколаївна Любчак подякувала шанованому гостю за героїзм, самовідданість та мужність, яку він проявив в тих екстремальних обставинах.
         Уроки Чорнобиля оплачені кров`ю та людськими життями. Цей досвід ми отримали величезною ціною і він повинен унеможливлювати його повторення.
         Нехай чорнобильські дзвони озвуться в наших душах жалем, милосердям та співчуттям.
         Будемо пам’ятати Чорнобиль і зробимо все для того, щоб на долю людства більше не випало таких жахливих катастроф.
         Не маємо права забути…

 

ФОТО