Відділення технології та організації виробництва як структурний підрозділ коледжу функціонує з 01 вересня 2011 року. Воно створено на базі технологічного (що функціонувало з 1968 року) та економічного ( що функціонувало з 2000 року) відділень.
На відділенні здійснюється підготовка молодших спеціалістів з трьох спеціальностей:
5.05170107 «Виробництво жирів і жирозамінників»
(напрям підготовки 6.051701 Харчові технології та інженерія);
5.03060101 «Організація виробництва»
(напрям підготовки 6.030601 Менеджмент);
У 2014 році відкрито нову спеціальність - 5.05170101 "Виробництво харчової продукції" (напрям підготовки 6.051701 Харчові технології та інженерія).
У складі 13 навчальних груп навчається 307 студентів.
Відділення має потужну матеріально-технічну базу, яка постійно оновлюється. Функціонує 8 спеціалізованих навчальних кабінетів та 3 лабораторії.
Крім теоретичних занять студенти набувають практичних навичок під час практики на таких підприємствах, як:
ПрАТ «ВОЖК», «АВІС», «Вінницька кондитерська фабрика», ВАТ «Хлібпром» та багатьох інших.
На відділенні працює високопрофесійний викладацький колектив.
Функціонує дві випускаючих циклових комісії – технологічних та економічних дисциплін, які об’єднують 18 викладачів.
Заняття проводяться змістовно, із застосуванням сучасних технологій та методів. У вільний від занять час студенти займаються у предметних, фахових та гуртках технічної творчості.
Студенти спеціальностей «Організація виробництва» опановують навики організації бізнесу, створення малих підприємств, ефективного управління ними в умовах нестабільної економіки, правову підготовку в галузі організації і здійснення підприємницької діяльності, набувають уміння управляти трудовими колективами в найскладніших виробничих ситуаціях, а також знання з організації зовнішньоекономічних зв’язків.
Студенти спеціальності «Виробництво жирів і жирозамінників» отримують знання, необхідні до виробничо-технологічної, контролюючої, проектної, організаційно-управлінської та дослідницької діяльностей на підприємствах олієжирової та на галузях харчової промисловості. Набувають навичок здійснювати технологічні процеси, забезпечувати відповідність розроблюваних проектів технічним завданням і чинним нормативним документам, додержання високої якості продукції; встановлювати поопераційний маршрут оброблення сировини і контроль за усіма операціями технологічної послідовності.
Кращі студенти – переможці та призери Всеукраїнських та міжнародних олімпіад і конкурсів, обласних олімпіад з фахових дисциплін, учасники конференцій, стипендіати міської ради, обласної Державної адміністрації, Президента України.
Випускники коледжу мають можливість продовжити навчання за обраною спеціальністю у Національному університеті харчових технологій, Вінницькому Національному аграрному університеті, Вінницькому торговельно-економічному інституті, Національному технічному університеті «Харківський політехнічний університет», Вінницькому Національному технічному університеті, Тернопільському Національному технічному університеті ім. І. Пулюя, Українському Державному хіміко-технологічному університеті, м. Дніпропетровськ.
Ласкаво просимо допитливих, наполегливих, розумних до навчання на одному з найкращих відділень Вінницького коледжу Національного університету харчових технологій !