Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Переваги легального працевлаштування

Дата: 11.04.2023

         На виконання Національного плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці, виробничого травматизму та сприяння відновленню економіки на 2023 рік розробленого Державною службою з питань праці України та плану роботи Центрально-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, Управлінням інспекційної діяльності у Вінницькій області проводяться інформаційні заходи у закладах освіти для студентів
         Саме тому 11 квітня студенти третього курсу ВСП «Вінницький фаховий коледж НУХТ» відвідали семінар на тему: «Безпека праці та формування негативного ставлення до незадекларованої праці, інформування про ознаки трудової експлуатації та її запобіганню».
         Головний державний інспектор відділу з питань праці Центрально-Західного міжрегіонального управління державної служби з питань праці Підлубна Т.Ю. зосередила увагу присутніх на трудових правах студентів та порядку працевлаштування, розповіла про особливості оформлення трудового договору та випробувального терміну під час воєнного стану, а також наголосила на перевагах легального працевлаштування. Тетяна Юріївна зазначила, що з моменту підписання трудового договору кожен найманий працівник може розраховувати на гідні та безпечні умови праці, виконання посадових обов’язків, нормований робочий час, оплачувані та неоплачувані відпустки, регулярну виплату зарплати не нижче мінімальної, захист від необґрунтованих штрафів, можливість навчатися та підвищувати кваліфікацію, захист від незаконного звільнення, страхові виплати в разі непрацездатності, пільги для неповнолітніх. Особливу увагу звернула на недопущення мобінгу, різних проявів дискримінації, дотримання гендерної рівності.
         Студенти дізналися про ризики і наслідки незадекларованої праці, недобросовісних працедавців та отримали практичні поради як не стати жертвами торгівлі людьми чи примусової праці. Інспектор відповіла на численні запитання студентів та викладачів коледжу стосовно тривалості робочого часу, відпусток та деяких інших умов праці і пільг.

 

ФОТО