Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Ой, Андрію, даруй нам надію!

Дата: 13.12.2020

         З-поміж великої кількості зимових свят найочікуванішим та найвеселішим завжди був і залишається день Святого Андрія  (13 грудня), коли, за українським звичаєм, молоді люди збираються разом на веселих вечорницях, влаштовуючи забави, веселощі, ворожіння.
         Та на жаль у зв’язку з пандемією коронавірусної хвороби цьогорічні Андріївські вечорниці пройшли в дещо іншому форматі.
         В ніч з 12 на 13 грудня у дівчат проходив обряд ворожіння. Ворожили на все: на коханого, на дітей, на майбутнє. Збиралися гуртом, або поодинці і розпочинали ворожіння. Лише споглядання за таким навіює цю неймовірну атмосферу та магію , а уявіть як це у ділі.
         Студентки Білоус Євгенія 2-ВХП, Стасюк Ганна 3-ОК-1, Байба Марія та Притула Анна 2-ОВ, Безкоровайна Єлизавета 2-ОК-2, Кузик Алла та Яковенко Олена 3-ТЖ  відтворили обряд проведення ворожінь в ніч на Андрія у відеофрорматі.
        Дівчата випікали смачну калиту, зазирали у майбутнє та дізналися як складеться їх  доля, використовуючи при цьому різноманітні ворожіння.
         Андріївські вечорниці – один із символів вікового розуму, життєвої мудрості, доброзичливості, дотепного гумору й безмежної щедрості талановитого українського народу. Навіть не зважаючи на змінений формат проведення свята, нам вдалося поринути в атмосферу свята, яка не підвладна плину часу та зміні поколінь.