Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Не загасити пам’яті вогонь…

Дата: 08.05.2023

         Стогіном степових вітрів розноситься світом страждання війни, полум’ям пам’яті лунають постріли на полях боїв, скам’янілими сльозами височіють монументи загиблим…
         8 травня Україна відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945.
         Не зникає в пам’яті людства, не йде в забуття величний подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога. Сьогодні в ВіФК НУХТ не святкуємо, а шануємо тих, хто віддав своє життя і захищав Батьківщину від ворогів.
         Викладач соціальних дисциплін Тетяна Юсумбелі провела історичну годину: «Не загасити пам’яті вогонь…» Після перегляду ознайомчих та пізнавальних відеоматеріалів, разом з групами 2-ОВ, 2-ВХП та 1-ТЖ розглянули паралель між ключовими моментами Другої світової війни та сучасного повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну.
         Ніколи знову! На жаль, нині це гасло не спрацювало. Вкотре… Знову… Українське і світове «Ніколи знову!» не зупинило російських загарбників з їхнім «Можем повторить».
         Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. На зміну німецькому нацизму на наші землі прийшов російський рашизм. Як і тоді - війна прийшла раннім світанком. Згарища, запеклі бої, зруйновані міста і села, страх дітей, сльози матерів… А згодом, боротьба, єднання українців, спільні зусилля, світова підтримка та незламних дух!
         У ці знаменні травневі дні, Ми продовжуємо нищити ворогів, боронити свою свободу та захищати верховенство права і будемо це робити до перемоги!
         Вічна і світла пам'ять усім жертвам нацизму! Шануємо тих, хто воює за Україну сьогодні!

 

ФОТО