Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Охорона праці в майбутній професії!

Дата: 02.05.2023

         Дотримання правил техніки безпеки і охорони праці для працівників – це збереження їх життя і здоров’я.
         Оскільки попереду у наших студентів – майбутніх кваліфікованих спеціалістів, проходження виробничої практики та подальше працевлаштування, викладачі охорони праці ВіФК НУХТ: Мусієнко Л.П., Кулібаба А.А., Дехтюк А.І. провели інформативно-просвітницький захід «Охорона праці в моїй майбутній професії!»
         Захід розпочався з проведення тестування присутніх щодо історії виникнення Всесвітнього дня охорони праці. Усі завдання тесту були виконані, студенти жваво обговорювали відповіді.
         Студенти третього року навчання вивчали основні правила, яких слід дотримуватися аби уникнути травм під час виконання професійних обов’язків.
         Важливим акцентом круглого столу були доповіді здобувачів освіти, зокрема:
         Волинець Роман, ст. гр. 2-Е, розповів про небезпеки, які можуть чатувати на спеціаліста-електрика при виконанні професійних обов’язків. Про необхідність дотримання правил техніки безпеки і охорони праці в професії електрика Роман знає не з чуток, він є третім поколінням електриків в його родині і, наразі, має навички виконання робіт з монтажу знеструмленого електрообладнання.
         Франчук Віталій, ст. гр. 3-РА, зауважив про стрімкий розвиток телекомунікацій та інтернет-технологій, проаналізував небезпеки, з якими зустрічаються спеціалісти з телекомунікацій та радіотехніки при виконанні своїх службових обов’язків. У результаті його виступу у майбутніх фахівців виникли питання: що дає радіотехніку знання охорони праці, які вогнегасники не застосовуються у телекомунікаційних системах тощо.
         Розкрив роль безпеки праці у професії автомеханіка Мудрий Олександр, ст. гр. 3-АМ1. Він проаналізував найбільш важливі критерії для працевлаштування автомеханіка – це його знання та навички, які потрібно вдосконалювати, щоб впоратися з фізичним навантаженням та контактом із небезпечними речовинами в своїй роботі. Торкнувся теми виникнення перших транспортних засобів, що викликало високу зацікавленість присутніх, зокрема, до доповідача були задані питання щодо країни походження перших автомобілів. До дискусії приєдналися не лише студенти автомеханічного відділення, а і інших також.
         Культура охорони праці на робочому місці актуальна завжди. Щоб запобігти нещасним випадкам на підприємствах, варто дотримуватись правил техніки безпеки, уважно слідкувати за процесами діяльності та розуміти наслідки своїх дій. Саме тому ми проводимо такі просвітницькі тематичні заходи для наших здобувачів освіти усіх спеціальностей.
         Підведено підсумки зустрічі. Побажання присутнім озвучила ведуча заходу, викладач охорони праці Мусієнко Л.П.

 

ФОТО