Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Не кажи – не вмію, а кажи навчусь!

Дата: 14.03.2023

         У ВіФК НУХТ ми добре розуміємо, як важливо не лише надавати якісні знання, але й виховувати та розвивати у студентів необхідні професійні якості та навички, наприклад: планувати свій час, працювати в команді, вчитися аргументації особистої думки та культури спілкування, розвивати критичне мислення та звісно ж вивчати іноземні мови.
         Для тих, хто планує працювати в ІТ-сфері, особливо, багато уваги необхідно приділяти вивченню іноземних мов, зокрема англійської, оскільки володіння нею, дає можливість триматися на гребені хвилі сучасного світу IT-технологій.
         На яку мову програмування орієнтуватись? Як вірно інвестувати свій час на вдосконалення рівня іноземної мови? Які професійні цілі потрібно ставити перед собою? Продуктове ІТ чи аутсорсингове ІТ? Який поріг входу Hard і Soft Skills має бути? Такі питання спрямували викладачів – економічних дисциплін, Лесю Кукурудзяк та викладача математики, Лесю Мельник провести мотивуючу годину спілкування (stream): «Іноземна в ІТ-сфері: з чого почати, якщо ти на низькому рівні, та що робити - якщо ти на достатньому рівні» до якої долучились не лише майбутні програмісти, а й автомеханіки (3-ОК-1,2; 2-АМ-1 разом з керівником академічної групи Оленою Рудь).
         Стрімер заходу, магістр євроінтеграції – Катерина Кукурудзяк, за попередньо проведеним онлайн опитуванням та в процесі спілкування, спонукала студентів до активного розвитку власних професійних компетенцій.
         Досить часто виникає ситуація, коли людина вже зараз готова працювати в проєкті та має всі необхідні для цього навички, але її охоплює страх невдачі та людського осуду. Проте, як влучно зауважила заступник директора з виховної роботи Наталія Любчак, варто боротися зі страхами та вірити в свої сили, адже немає нічого неможливого, коли є бажання і наполегливість.

 

ФОТО