Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років

Дата: 10.03.2023

         Серед багатьох болючих сторінок історії українського народу тема Голодомору 1932-1933 років залишається однією з найскладніших і найдраматичніших.
         До 90-ї річниці тих трагічних подій на базі Комунального закладу вищої освіти «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського» в режимі онлайн відбувся регіональний науково-практичний семінар «Голодомор 1932-1933 років на Поділлі».
         Достойними представниками від ВіФК НУХТ стали студенти групи 2 – ТЖ Люблінська Єлизавета та Стиценко Ангеліна, науковий керівник – кандидат історичних наук, Романець Людмила.
         Гідно презентувала доповідь на тему: «Свідчення очевидців Тульчинського району про Голодомор» Люблінська Єлизавета, охарактеризувавши події Голодомору 1932 – 1933 років на території рідного краю (Тульчинщини).
         Матеріали дослідження Стиценко Ангеліни: «Страшна правда про голодомор» будуть опубліковані у науково-практичному збірнику.
         Голодомор – не історична минувшина, а глибока духовна і демографічна рана. Моральний обов’язок держави та суспільства перед минулими та наступними поколіннями – пам’ятати про кожного, хто загинув від голоду і передати пам’ять про цю трагедію.

 

ФОТО