Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Нас єднає Шевченкове слово!

Дата: 09.03.2023

         9 березня українці по всьому світу відзначають 209 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – великого Кобзаря, видатного українського поета та художника.
         Він став символом боротьби багатьох поколінь за свободу та незалежність. Проте ще ніколи так гучно не лунали пророцтва світового генія Т.Г. Шевченка, як тепер у часи боротьби українського народу за свободу у війні з російським ворогом.
         У Шевченківські дні величаємо талант та вшановуємо пам’ять українського пророка.
         Студенти та викладачі ВіФК НУХТ, відчувають усю міць Тарасового слова, декламуючи безсмертну поезію, що іноді бринить, як струна, а буває подібна до гострого, важкого меча. Вивчаючи непростий життєвий шлях митця – напитуються духом громадянської свідомості та патріотизму.
         Єднаючись зі всією Україною, ми вплітаємо свою квітку у вінок шани Великому сину нашого народу Тарасу Григоровичу Шевченку, взявши участь у літературному онлайн марафоні «Єднаймо душі словом Кобзаря». Наталія Галинська – викладач української мови та літератури, завзято мотивувала слухачів настановами українського провидця, поезією «Якби Шевченко з нами жив», автор якої Н.Дяк.
         Для поціновувачів літературної спадщини мислителя працівниками бібліотеки підготувлено виставку: «Тарас Шевченко – геній українського народу».
         Т.Шевченко закликає нас у своїх серцях плекати любов до рідної української мови та бути єдиними, щомиті, утверджуючи свободу і незалежність Батьківщини.
         Пам’ятаймо і віримо, друзі, що:
         …І на оновленій землі
         Врага не буде, супостата,
         А буде син, і буде мати,
         І будуть люде на землі.

 

ФОТО