Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Кращої, ніж рідна, мови не буває…

Дата: 22.02.2023

         Мова – духовний скарб нації. Любити і знати рідну мову – не лише обов`язок кожного українця, а велика духовна потреба, гордість за народ з непростою, але величною історією.
         З метою формування в студентів усвідомлення, що рідна мова – це найцінніше надбання нашого народу викладачами філологічних дисциплін Н. Галинською та Н. Огородник проведено годину спілкування «Рідна мова у серці буде жити вічно…». Із цікавістю і хвилюванням учасники онлайн заходу слухали історію про виникнення свята, про роль мови в житті кожної людини; активно висловлювали слова пошани та гордості за те, що українська займає ІІІ місце за милозвучністю серед мов світу.
         В підсумку учасникам онлайн дійства було запропоновано відповісти на питання мовної вікторини.
         Сьогодення показує, що мова – сильна зброя українського народу в боротьбі за незалежність і перемогу. Тож патріотично налаштовані студенти коледжу, шанувальники рідного слова організували відеочелендж «Я подолаю тебе, враже, рідним словом!».
         Така ініціатива – на часі. Приємно, що наша молодь розуміє – на ній лежить обов’язок знати, берегти та примножувати рідну мову.
         Любімо свою рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України!

 

ФОТО