Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Небесна сотня – перші герої російсько-української війни

Дата: 20.02.2023

         Сьогодні країна схиляє голову перед Героями Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. За вільну, демократичну Україну боролися за покликом душі, мужньо, як лицарі. За неї єдину й полягли.
         Указом президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» 20 лютого затверджено як День Героїв Небесної Сотні.
         Це жалобний день, але він не про смерть, а про героїчну боротьбу, самопожертву, готовність українського суспільства захищати незалежність України. Понад дев’ять років тому в Україні розпочався найтрагічніший етап Революції гідності. У період 18-20 лютого 2014 року в центрі столиці загинули більше ста протестувальників, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі отримали поранення, а сотні – були заарештовані та зазнали тортур. Герої не вмирають, вони згори тримають небо над Україною.
         Слава Україні!
         Героям Слава!

 

ФОТО