Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Українська мова – це наше майбутнє!

Дата: 10.12.2022

         28 листопада 2022 року у ВСП «Вінницький фаховий коледж НУХТ» відбувся І етап ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.
         За ухвалою Ліги українських меценатів, конкурсу надано ім'я Петра Яцика, а його дочка Любов стала почесним головою конкурсу. За останні роки кількість учасників конкурсу сягала 5 млн людей з - понад 20 країн світу.
         Із покоління в покоління, наші предки передавали нам скарб – рідну мову. Народ плекав її у піснях, легендах, переказах. Для нас рідна мова – це не тільки дорога спадшина, яка об’єднує в собі народну мудрість. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.
         Уже стало доброю традицією в коледжі проводити конкурс з метою піднесення престижу рідної мови та популяризації її серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.
         Цьогоріч у коледжанському етапі взяли участь 14 здобувачів освіти І – ІІІ курсів. Учасники виконували завдання підвищеної складності з української мови.
         За рішенням членів журі переможцями мовного марафону стали:
         І місце Заліський Владислав (гр. 3 ОК 1)
         ІІ місце Вітюк Вірджинія (гр. 2 ОК2)
         Клоченко Вероніка (гр.2 ТЖ)
         ІІІ місце Ветошкін Юліан (гр.1 ОК2)
         Стратієнко Дмитро (гр. 2 Ра)
         Чупринська Владислава (гр. 1 ОВ)
          Вітаємо переможців і бажаємо відмінних успіхів у наступному етапі!

 

ФОТО