Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

«Немов прокляття, ожива… Рік тридцять третій… Голод… Голод…

Дата: 26.11.2022

         Щороку в четверту суботу листопада українці з болем в серці згадують невинних жертв Голодомору 1932–1933 і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.
         Цього року ми вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни росії проти України. Через дев’ять десятиліть після Голодомору, проти українців знову застосовують геноцидні практики. У нинішній війні росія переслідує ту саму мету, що й під час 1932–1933 років – знищення української ідентичності та української нації. І тоді, і нині намагається зламати волю українців до спротиву, кидає проти нас весь свій терористичний арсенал. Сталін у XX столітті та путін у XXI зробили вибір на користь геноцидів, бо інші методи упокорення українського народу не спрацювали.
         До вшанування пам’яті безневинно убитих, замордованих, знищених голодом мільйонів українців, Вінницький фаховий коледж НУХТ долучився до акції «Запали свічку пам’яті» - «Хай їх побачать ті, хто став зорями». Учасники акції засвітили вогники у вікнах своїх домівок як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.
         Романець Л. та Коробчинською Ю., викладачами соціальних дисциплін, оформлено відеопроєкт "Свіча, яка ніколи не згасає!", працівниками бібліотеки створено віртуальну виставку-реквієм «Незагоєна рана Скорботи і Пам’яті».
         Трагічні події та злочини, які розгортаються сьогодні на наших очах, з усією наочністю демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.
         Україна пам’ятає!
         Світ визнає!