Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні…

Дата: 28.10.2022

         28 жовтня в Україні щорічно відзначається день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.
         З метою увіковічнити та закріпити історичну пам’ять, працівниками бібліотеки створено віртуальну виставку «Спалена, але не скорена», де представлена наявна в книгозбірні література про визволення України.
         За перемогу над фашизмом наш народ заплатив неймовірно високу ціну – мільйони загиблих, поранених та ненароджених. За різними оцінками, від 8 до 9 мільйонів наших земляків полягли на полях боїв, загинули в окупації, у концтаборах, гетто, в’язницях та на каторжних роботах на чужині. Десятки тисяч українських міст і сіл було перетворено на руїни, чверть мешканців залишилися без даху над головою.
         І сьогодні ми продовжуємо битися за власну свободу та незалежність, та нас не покидає віра, віра у власні сили та перемогу добра над злом.

 

ФОТО