Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Через терни комп'ютерних мереж до країни програмістів та хакерів…

Дата: 13.09.2022

         У вересні спільнота програмістів святкує своє професійне свято – День програміста.
         Наші студенти спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія», як ніхто інші, причетні до цього дня, адже вони обрали шлях отримання найпопулярнішої, найперспективнішої та найзатребуванішої професії.
         Тож викладачами комп’ютерних дисциплін було організовано просвітницько-інформаційні заходи щодо професії програміста та її практичного спрямування.
         Студенти першого курсу, які тільки починають свій шлях з вивчення інформаційних технологій, на тематичній годині-спілкування «Професія «ІТ-спеціаліст», ознайомились з професіями комп’ютерного спрямування, перевагами обраної спеціальності. Своїм досвідом поділився випускник коледжу Стукельман Павло, який розповів про професію програміста і як із погляду недавнього студента так і повноцінного працівника за спеціальністю QA ENGINEER.
         Другокурсників запрошено на інформативну онлайн-зустріч з представником кіберполіції, старшим інспектором з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Департаменту кіберполіції Національної поліції України Олександром Пецентієм. Слухачам презентувано проєкт «МРІЯ» як ініціативу протидії російським окупантам в медіапросторі.
         Студенти 3 та 4 курсу взяли участь у вебінарі «Старт в ІТ», спікерами якого були представники ІТ-компаній: Жупанов Олександр Java developer Playtika та Гайдей Владислав, JS Team lead. Здобувачі освіти мали можливість поспілкуватися з практикуючими програмістами, які працюють в закордонних компаніях Playtika та SkySoft та отримати цінний досвід та поради для старту в ІТ-діяльності, рекомендації про сучасні технології та лайфхаки щодо проходження технічного інтерв’ю.
         День програміста - свято тих, хто змінює світ за допомогою технологій. Ми щогодини стикаємося з плодами їхньої праці: дивимося телевізор, слухаємо радіо, розмовляємо по телефону - ми користуємося тим, що створив програміст. І хоча це свято цілком і повністю віртуальне, плоди праці наших славних програмістів вельми реальні.

 

ФОТО