Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Правила дорожнього руху знай – життя зберігай!

Дата: 27.05.2022

         Щодня на дорогах гинуть та травмуються люди, значних матеріальних збитків зазнають власники транспортних засобів. Переважна кількість ДТП трапляється через порушення Правил дорожнього руху.
         Тож з метою запобігання дорожньо-транспортного травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху у Вінницькому фаховому коледжі НУХТ пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху.
         Викладачами автомеханічних дисциплін проведено змістовні та цікаві  онлайн заходи, де було презентовано життєво необхідну інформацію, присвячену безпеці на дорозі.
         Упродовж тижня студенти 1 і 2 курсів дізнавалися про загальні положення Правил дорожнього руху: безпеку дорожнього руху під час канікул, обов’язки і права пасажирів та пішоходів,  вимоги до велосипедистів, надання першої долікарської допомоги  тощо.
         На тематичних годинах спілкування, вікторинах, організованих викладачами Б. Ємельяновим, М. Фіялом, Ю. Ходзінським, студенти активно обговорювали та аналізували причини високого рівня порушень правил безпеки дорожнього руху. Підкреслили, що не важливо хто ти – пішохід, водій, чи пасажир – кожен учасник дорожнього руху має дотримуватися правил безпеки. Продемонструвати свої знання та ерудицію з історії автомобілебудування юні автолюбителі змогли  під час вікторини  «Автомобіль-дорога-пішохід».
         Доповненнням тематичних заходів  стала просвітницька онлайн зустріч, організована завідувачем автомеханічного відділення В. Скакуном, з  працівниками відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності  ГУНП у Вінницькій області, старшим інспектором, капітаном поліції В. Бойко  та старшим інспектором відділу організації діяльності груп реагування, старшим лейтенантом поліції Д. Щербань. Другокурсники ознайомилися з актуальними  правовими  аспектами  безпеки дорожнього руху.
         Керівники  академічних груп провели зі студентами цільовий інструктаж з охорони праці щодо питань безпечної поведінки на дорогах та поблизу об’єктів залізничного транспорту.
         Навчання правилам дорожнього руху – це життєва необхідність, тому  такі просвітницькі заходи завжди актуальні.
         Кожен з нас має замислитись над цінністю власного життя і життя своїх рідних, близьких, друзів та інших учасників дорожнього руху. Пам’ятаймо, що Наше життя – у Наших руках!

 

ФОТО