Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Природа перемогла все і навіть людину!

Дата: 26.04.2022

         Тридцять шість років тому на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша техногенна та гуманітарна катастрофа минулого століття.
         Страшна ядерна аварія стала серйозним випробуванням та уроком для всього людства. Відлуння цієї катастрофи ще довго будуть ятрити наші душі. Наслідки вибуху досі відчувають на собі і люди і природа.
         У роковини Чорнобильської катастрофи ВСП "Вінницький фаховий коледж Національного університету харчових технологій" вшановує ліквідаторів та тих, хто завадив російським окупантам повторити трагедію.
         26 квітня 2022 року пройшов онлайн  вечір-спомин про трагедію Чорнобиля 1986 року. Але студенти і викладачі не оминули увагою сьогодення, російсько-українську війну, зокрема її фрагмент у зоні відчуження… Участь у годині спілкування взяли студенти груп 1ТЖ, 1АП та 2Е з керівниками академічних груп – Оксана Анатоліївна Борачук, Людмила Дмитрівна Борачук, Марія Михайлівна Бараболя.
         Та Чорнобиль, не лише віковічний біль в нашій історії, а й біосферний заповідник, який із зони відчуження перетворюється у зону відродження.
         Працівники бібліотеки Вінницького фахового коледжу НУХТ створили відеоподорож «Чорнобиль. Повернення природи», де можна побачити, що  природа сильніша та здатна відновлюватись за будь-яких умов. 
         Полісся завжди вабило красою та багатством. Сьогодні Чорнобильський заповідник є певним еталоном, де  поліська природа зберігається та охороняється від стороннього втручання.
         Та, на жаль, не всі розуміють відповідальності за порушення правил безпеки у Чорнобильському лісі. Цьогорічні дії російських загарбників на території відчуження мало не стали фатальними для всього світу та не повторили події 1986 року.
         Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник – це справжня дика природа, що живе та розвивається всупереч усім викликам.
         Після аварії на ЧАЕС минають роки за роками. Сьогодні тридцять шоста річниця, а буде й сорокова, п’ятдесята… Та біль не вщухне, тривога не полишить людей, яких об’єднала скорбота Чорнобильської трагедії, що не має минулого часу. А наш обов’язок, не повторювати помилок минулого.

 

ФОТО