Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Крути – символ героїзму українського юнацтва!

Дата: 29.01.2022

        Щороку 29 січня в Україні відзначають трагічну та водночас героїчну дату – роковини бою під Крутами. Саме цього дня в легендарному бою проти армії більшовиків, яка наступала на Київ, українські юнаки відважно пожертвували своїм життям.
        Вінницький фаховий коледж НУХТ не залишив поза увагою відзначення цієї важливої для нашої країни дати.
        Здобувачі освіти групи 2-РА та викладач соціальних дисциплін Людмила Романець взяли участь в авторській інтерактивній грі доцента Мельничук Т.А. – тревел-квест «Країна U» на базі факультету історії, права і публічного управління ВДПУ ім. М. Коцюбинського. Студенти продемонстрували свої знання та ерудицію, подорожуючи Україною, згадали про ключові  події Української демократичної революції 1917-1921 рр., зокрема про подвиг студентів під Крутами.
        Студенти груп 1-ОК-1, 1-ОК-2, 1-АП, 1-АМ-3 разом з викладачем Вікторією Єрмаковою поглиблювали знання в історичному квесті «Від козаків до кіборгів». В ході квесту команди «Схід», «Захід», «Південь», «Північ», демонстрували знання з історії, географії, економіки, культури України, виконували предметні завдання до річниці Крут, таким чином відзначали області України. На завершення квесту учасники об’єднали області, тим самим нагадуючи, що Україна – єдина країна.
        Згадуючи про ці трагічні сторінки в історії українського народу та вшановуючи мужність та героїзм загиблих крутян, працівники бібліотеки презентували історичний хронограф «Крути: вогонь і кров».
        Бій під Крутами для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.
        Вшанування  цієї  сумної дати в історії України, говорить про те, що ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати тих воїнів – захисників, які віддали своє життя за вільну та незалежну Україну.  

ФОТО