Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

До рідного слова торкаюсь душею

Дата: 09.11.2021

        Щорічно в перші дні листопада ми відзначаємо День української писемності та мови. День, коли в нас є нагода вклонитися Слову – його красі та виразності, влучності та розмаїтті.
        Мова, як струмочки, увібрала потічки слів, приказок, думок, текстів, живого спілкування. Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина.
        Впевнені, що без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури.
        Традиційно студенти та викладачі ВСП «Вінницький фаховий коледж НУХТ» долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності, та разом з тим перевірили  себе на грамотність та знання українського правопису.
        З метою популяризації української писемності та мови серед молоді, викладачами філологічних дисциплін підготовлено радіогазету «Звучи, наша мово, над світом крилато!», яка прозвучала на великій перерві. Працівники бібліотеки підготували відеомотивацію «І народу без мови нема…».
        Із гідністю й шаною ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім.
        Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас!

ФОТО