Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

1939-1945рр. НІКОЛИ ЗНОВУ…

Дата: 07.05.2021

8–9 травня Україна традиційно вшановує  подвиг українського народу та його визначний внесок у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні
Законом України  від 8 квітня 2015 року «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років» в Україні встановлено День пам’яті та примирення –  8 травня.
Україна розпочала нову традицію в європейському дусі «не святкуємо, а вшановуємо».
У Вінницькому фаховому коледжі Національного університету харчових технологій ніколи не згасає пам’ять про тих, хто віддав своє життя і захищав рідну землю від ворогів, кожен учасник освітнього процесу знає якою дорогою ціною далася перемога.
Студенти та викладачі коледжу долучаються до вшанування  пам’яті та покладання  квітів біля пам’ятників загиблих та невідомих солдатів.
В рамках тематичних виховних заходів, викладачі соціальних дисциплін підготували історичний екскурс  «Ми пам’ятаємо…»  з покладанням квітів до Вічного вогню та пам’ятника Визволителів у ІІ світовій війні м. Вінниці, інформаційно-методичні матеріали «Прагнення до свободи – вчора, патріотизм і нездоланність – сьогодні, гідна Україна – завтра» (на допомогу керівникам академічних груп), тематичну стіннівку «Подвиг. Перемога. Пам’ять», мультимедійну презентацію «Червоний мак – квітка пам’яті».
Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації. Ми пам’ятаємо, що  той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні!
На жаль цю знаменну дату ми зустрічаємо зі зброєю в руках. Подвиг ветеранів додає нам сил та наснагу у нинішній боротьбі за свободу, незалежність і суверенітет України. Ми - господарі на своїй землі, правда за нами, тож ми  знову здобудемо перемогу в ім’я  європейського майбутнього  рідної Батьківщини.

 

ФОТО