Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Чорні крила біди…

Дата: 27.04.2021

Чорнобиль…Це слово стало символом печалі й скорботи, символом трагедії, що сталася 26 квітня 1986 року.
З метою патріотичного, духовного, екологічного  виховання та  вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у ВСП «Вінницький фаховий коледж НУХТ»  здійснено інформаційно-просвітницькі заходи.
Керівниками груп проведено тематичні години спілкування в режимі онлайн.
Працівник бібліотеки Ю.В. Шевчук  презентувала онлайн, кіносеанс пам’яті  «Два різних світи: Прип’ять до та після трагедії на ЧАЕС».
На платформі Google Meet пройшов виховний захід-спомин «Гіркі уроки Чорнобиля».
Спікери заходу – викладачі екології та біології Борачук О.А. та Борачук Л.Д., проінформували  слухачів про причини, наслідки Чорнобильської трагедії.
Криховецький Дмитро, гр. 1-Е, Шаповал Віталій гр.1-Т; Свиридюк Олександр 1-РА читали тематичні вірші.
З великим сумом та біллю у серці згадали хвилиною мовчання цей страшний день та людей, які загинули під час трагедії.
У заході взяли участь групи 1-Е, 1-Т, 1-РА та 1-АМ-2.
З досвіду пережитого, закликав юнаків бути свідомими і не боятися боронити свою землю та свої сім’ї від лиха викладач коледжу, ліквідатор  – Осьмірко Сергій Миколайович, який поділився своїми тривожними  спогадами про ті жахливі  події.
Заступник директора з виховної роботи Н.М. Любчак висловила  вдячність героям-ліквідаторам, подвиг яких є прикладом мужності, відповідальності, життєвої мудрості та громадянської позиції для нащадків. Студенти коледжу віддали шану героям-ліквідаторам покладанням квітів до пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи. 
35 років відділяє нас від Чорнобильського лихоліття, але цей чорний день ніколи не зітреться з пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь.
Наш земний уклін, наша довічна вдячність усім, хто взяв участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. 

 

ФОТО