Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Економіка – це творчість, креатив та розвиток

Дата: 29.03.2021

        Інтернет-конференція, гостьова онлайн-колаборація, виставка-презентація, так у Вінницькому коледжі Національного університету харчових технологій пройшов тиждень економічних дисциплін «Колаборація економістів».
         На початку тижня економічних дисциплін була проведена ІІІ Всеукраїнська інтернет-конференція на тему: «Ефективність діяльності підприємств». Викладачі-економісти та здобувачі вищої освіти різних спеціальностей Вінниці та області досліджували проблеми і перспективи розвитку підприємств на основі сучасних наукових підходів та пропонували шляхи удосконалення ефективності діяльності підприємств.
         «Основне завдання підготовки молодших спеціалістів – це співпраця із стейкхолдерами..», у вступному слові наголосила голова циклової комісії викладачів менеджменту та економіки Кукурудзяк Л.В.
         Ріст, розвиток і масштабування – це завдання кожного підприємства, яке ставить нові вимоги до підбору кадрів. Про якість кадрового потенціалу сучасних підприємств та про важливі фактори Hard Skills та Soft Skills при прийомі на роботу молодих спеціалістів ознайомив регіональний менеджер ТОВ «DDS+» Петро Пелішенко.
         Підведення підсумків роботи інтернет-конференції відбулося врученням сертифікатів учасникам.
         Формування професійних компетенцій та перспективні онлайн-професії сучасності повідомила експерт з контент-маркетингу SMM-агенства та спеціаліст з просування освітніх проектів Катерина Кукурудзяк. Молодий фахівець повинен усвідомити, що поганої роботи немає, він має любити свою роботу, працювати на результат, всі зусилля направляти на задоволеність клієнтів і у підсумку буде мати достойну та високооплачувану роботу. Катерина звернула увагу на ТОП-6 онлайн професій економічного спрямування, що користуються попитом у сучасному середовищі, та на які освітні компоненти необхідно звертати увагу для набуття базових компетенцій.
         «Економічна освіта – це ваш скелет, ваша база..», з цих слів почала свій діалог із здобувачами освіти менеджер-проектів ІТ-компанії «Генезис» Наталя Тимовська. «З чого починати? Бути активними, щоб отримати рекомендації, у тому числі викладачів, вчитися писати мотиваційні листи та вивчати іноземні мови. Достатній рівень мотивації та знання іноземної мови додають 30-40% до ціни праці та дають можливість працювати по всьому світу», та запропонувала спробувати себе у волонтерських та освітніх проектах закордоном та надіслала платформи для участі в Телеграм.
         Підсумком тижня стала виставка-презентація «Створюй позитивні емоції разом з нами». Креативність, мистецтво, творчість характеризують роботи викладачів економічних дисциплін та здобувачів освіти, адже креативність, творчість, критичне мислення допомагає вирішувати професійні питання і розвивати Soft Skills.

 

ФОТО