Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Війна, яка пройшла крізь серце…

Дата: 19.03.2021

        Мільйони людей в усьому світі знають про звіряче обличчя нацизму з книг, документальних та художніх фільмів. Все менше залишається тих, хто пам’ятає злочини нацистів зі свого трагічного досвіду.
        77 років минуло відтоді, як  в березні 1944 року було звільнено місто Вінницю і Вінницьку область від нацистських загарбників. У важких умовах весняного бездоріжжя  війська 1-го і 2-го Українських фронтів пройшли з боями сотні кілометрів, очищаючи від ворога подільську землю. 
        20 березня 1944 року місто було повністю звільнено від ворога основними силами 38-ї армії під командуванням генерал-полковника К.С.Москаленка.
        Щороку навесні, студенти та працівники коледжу віддають шану тим, хто боровся і поліг за визволення рідної землі.
        Зважаючи на критичну ситуацію розповсюдження коронавірусної інфекції, цього річ було дещо змінено формат вшанування пам’яті загиблих.
        У рамках виховних заходів,  викладачі соціальних дисциплін підготували  інформаційно-методичні матеріали «Визволення Вінниччини від нацистських загарбників в роки Другої світової війни» (на допомогу керівникам академічних груп).
        До уваги студентської молоді,  оформлено історичний віраж «Війна, яка пройшла крізь серце», історичний хронограф «Вінниця у часи Другої світової війни» та відеосюжет програми «Нова енциклопедія Поділля. Визволення Вінниці. 1944 рік.»
        Не щезне з пам’яті людської, не піде в забуття велика трагедія нашого народу. Неможливо забути тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для щастя інших.

 

ФОТО