Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Із Кобзарем у серці...

Дата: 09.03.2021

        9 березня 1814 року у селі Моринці, на Черкащині, на світ з'явився визначний поет, класик української літератури, мислитель, художник Тарас Григорович Шевченко.
        Спадок, який створив Тарас Шевченко понад 2 століття тому, став джерелом натхнення для багатьох сучасних митців.
        Навряд сам Шевченко міг уявити, що через двісті років він стане сучасним кумиром людей по всьому світу. Але сталося саме так.
        Зараз твори Тараса Шевченка перекладають, ставлять на музику, переказують та вивчають у всьому світі.
        Пройшло вже 207 років, але Тарас Григорович Шевченко назавжди залишиться у наших душах та серцях, адже він розкрив актуальні теми всього людства .
        Вшановуючи пам’ять геніального поета, студенти та працівники коледжу взяли участь у Всеукраїнському літературному онлайн-марафоні "Єднаймо душі словом Кобзаря" , де були учасники з різних міст України. Завданням марафону було поглиблення знань молоді та вияву поваги до слова Кобзаря , формування шанобливого ставлення до літературної спадщини нашого народу.
        Нехай святе Шевченківське ім'я об'єднає усіх нас, незалежно від поглядів та переконань, заради майбутнього рідного народу.