Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

«Ні, я жива, я буду вічно жити!»

Дата: 25.02.2021

         25 лютого 150 років тому, напередодні весни, народилася поетеса світової величини, видатна українська літераторка, ім’я якій – Леся Українка.
         В народі її називають дочкою Прометея, бо саме вона продовжуючи шлях Тараса Шевченка, несла далі естафету правди, добра та людяності.
         З нагоди вшанування величного імені Лесі Українки, у Вінницькому фаховому коледжі НУХТ розпочато цикл літературно-мистецьких заходів, метою яких є передати силу і глибину Лесиної творчості.
         В читальній залі коледжу викладач української літератури Огородник Н. М. розповіла присутнім про важкий життєвий шлях поетеси, про трагічну, але водночас цікаву долю Лесі Українки.
         Щиро, торкаючись струн серця, декламували вірші поетеси студенти групи 2-ТЖ, звучали ніжні мелодії та пісні на її слова. Усі присутні насолоджувалися мудрими та сильними, добрими та мужніми словами Лесі Українки, чия поезія запалює душу людини.
         Справжньою окрасою свята стала інсценізація драми-феєрії «Лісова пісня», де  в ролях Мавки та Лукаша постали бібліотекар Шевчук Юлія та студент групи 1-ОК-1 Денисюк Володимир.
         Організована працівниками бібліотеки книжкова виставка-персоналія, дала змогу узагальнити та поглибити знання про життєвий та творчий шлях Лесі Українки.
         Життя поетеси – це легендарний подвиг мужньої і мудрої людини, ніжної й нескореної жінки, геніального митця і борця, рівноцінну постать якій важко знайти на художніх теренах.

ФОТО