Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Рідна мова у серці буде жити вічно…

Дата: 22.02.2021

         21 лютого представники усіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. День підтримки мовного та культурного різномаїття та багатомовності, проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО 1999 року в Парижі.
         Наша рідна мова – українська.  Одна з найдавніших, найрозвиненіших і найбагатших мов світу. Вона грає усіма барвами мелодійного слова…
         З гордістю та повагою святкує цей день педагогічна й студентська родина ВСП «Вінницький фаховий коледж НУХТ»
         Як завжди, творчо та креативно  проявили свої вміння викладачі комісії  філологічних дисциплін у відзначенні цього свята.  
         Для шанувальників е-ресурсів, у  соціальній мережі Facebook розміщено фотоквест «Знавці мови»; у фойє коледжу  проведено флешмоб «У ВіФК НУХТ розмовляють рідною!» Любителі селфі  мали змогу  сфотографуватися біля тематичної фотозони. Студенти груп 1-АП та 2-ТЖ мали можливість поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам’ять видатних діячів нашого народу, згадати скорботні сторінки розвитку нашої мови на виховній годині «О слово рідне!»,  завдяки професійному та неординарному підходу викладачки української мови та літератури Н.Галинської.
         Працівники бібліотеки підготували тематичну виставку «Рідна мова – всесвіту основа…»
         Організація та проведення таких заходів допомагають навчати молоде покоління усвідомлювати значення рідної мови, її роль у розвитку особистості та держави. Студенти розуміють, що на них лежить обов’язок – знати, берегти та примножувати рідну мову.
         Вітаємо Вас, дорогі друзі, з Міжнародним днем рідної мови! Нехай рідне слово буде для усіх нас оберегом.
         Щастя Вам, добра, нових здобутків в ім’я України!

ФОТО