Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Мої права – моє життя!

Дата: 10.12.2020

       Починаючи з 2008 року, в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права згідно з Указом Президента України від 08.12.2008  № 1149 з нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Захід проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини. Адже саме цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини.
        З нагоди Всеукраїнського тижня права у Вінницькому фаховому коледжі НУХТ розроблено та проведено інформаційно-просвітницькі заходи.
        З метою надання правової допомоги запропоновано змістовну радіогазету «Сторінками основного закону держави».
        У групі 2-АП проведено круглий стіл на тему: «Профілактика правопорушень та злочинів серед неповнолітніх. Адміністративна та кримінальна відповідальність за них» До участі запрошено старшого інспектора ювенальної превенції Лівобережного відділення поліції, майора поліції Михайловську І.В. Студенти отримали багато корисної інформації для себе, та почули відповіді на усі свої запитання. Задля підвищення правової обізнаності запропоновано інформаційні матеріали «Правовий всеобуч».
        У бібліотеці коледжу організовано книжкову виставку «Правова література», де всі охочі могли ознайомитися з документами, що регулюють права та свободи громадян. Працівники бібліотеки разом зі студентами створили правопросвітницький проєкт «Твої права через об’єктив».
        Керівниками академічних груп проведено тематичні години спілкування, під час яких студенти дізналися, як відстоювати свої права, які гарантовані та захищаються нашою державою.
        Протягом 8-10 грудня практичним психологом організовано години спілкування та анкетування у групах 2-ОК-2 на тему «Права та обов’язки студента», 2-АМ-3 – «Немає прав без обов’язків» та 1-Т – «Я та мої права». Під час спілкування було наголошено, що права нерозривно пов’язані з обов’язками, що всі повинні робити такі вчинки, щоб не зашкодити собі, родині та оточуючим.

ФОТО