Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Передбачити, уникнути, не захворіти

Дата: 01.12.2020

       1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я вперше був відзначений Всесвітній день боротьби зі СНІДом, адже саме тоді на   зустрічі  міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД. З того часу цей день відзначається щорічно.
         До Дня боротьби зі СНІДом у Вінницькому фаховому коледжі НУХТ проведено заходи, мета яких  –  актуалізувати і поповнити базові знання про ВІЛ/СНІД, усвідомити зв’язок між способом життя і ризиком інфікуватися, розвивати вміння уважно ставитися до свого здоров’я, виховувати ставлення до здоров’я людини, як найвищої цінності.
         Практичним психологом проведено: акцію «Живи безпечно» зі символічним запаленням свічок на підтримку хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих, виховну годину «Мій захист – знання і обачливість» зі студентами другого курсу спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»,  анкетування щодо обізнаності ВІЛ/СНІД в групі 1-АП.       Працівники бібліотеки створили соціальний проєкт «СНІД: подумай про майбутнє – обери життя!».
         На виховних годинах студенти разом з керівниками груп обговорювали необхідність кожної людини усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких від цієї страшної недуги.
         Такі заходи стали символом співчуття, підтримки та надії на майбутнє без СНІДу, а також прагненням привернути увагу молоді, поінформувати громадськість про шляхи передачі ВІЛ і наголосити на необхідності проходження тестування. Вони допомагають студентам усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, уберегти себе від цього страшного захворювання, зробити правильний вибір у житті.

ФОТО