Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Минуле стукає в наші серця

Дата: 27.11.2020

         28 листопада, у четверту суботу місяця в Україні вшановують День пам'яті жертв голодоморів. Він був запроваджений Указом Президента України у 1998 році. У 2006 році Законом України Голодомор 1932 – 1933 років був визнаний геноцидом.
         Голодомор – це геноцид Українського народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом з наміром знищити, цілком чи частково українську національну групу. Ця кваліфікація випливає із Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року «Про запобігання злочину геноциду і покарання за нього».
         Нашим спільним обов'язком є гідне вшанування вбитих голодом жертв комуністичного режиму, а також знати причини, наслідки  Голодомору та спротив злочинній політиці тоталітарного режиму.
         Цьогорічні вшанування відбуваються в особливих умовах. Запроваджені карантинні заходи вносять обмеження у проведення масових  заходів,  але ця обставина не може перешкодити гідному вшануванню пам'яті жертв Голодомору у ВСП «Вінницький фаховий коледж НУХТ».
         В стінах закладу освіти  пролунала радіогазета «Дзвони пам’яті». Викладачами соціальних дисциплін підготовлено  відеопрезентацію «Голодомор – зброя масового винищення української нації» та історичний проєкт «Чорний птах гіркої пам’яті» в яких висвітлено страшний злочин проти українського народу
В бібліотеці коледжу презентовано книжкову виставку «І пам’яті свіча не згасне…», де було висвітлено періодичні видання, інформаційні листівки, з історичними фактами часів Голодомору.
Бережіть пам'ять. Бережіть правду.

ФОТО