Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Запобігти, попередити, допомогти…

Дата: 20.10.2020

ЗАПОБІГТИ, ПОПЕРЕДИТИ, ВРЯТУВАТИ – головне завдання цивільного захисту.
Відповідно до  «Плану основних заходів цивільного  захисту на 2020 р.» у Вінницькому фаховому коледжі НУХТ проводився «Місячник Цивільного захисту», головне завдання якого – удосконалення  студентами, працівниками закладу освіти теоретичних знань, практичних навичок та дій в умовах екстремальних ситуацій, практична перевірка здатності діяти за сигналами оповіщення цивільного захисту. 
Упродовж місяця з 20 вересня по 13 жовтня 2020р. у коледжі проходили тематичні превентивні заходи.
На виховних годинах керівники академічних груп  провели роз’яснювальну роботу про аспекти державної політики, спрямованої на забезпечення безпеки та захисту населення від негативних наслідків надзвичайних ситуацій.
Викладачі дисципліни «Охорона праці та БЖД» провели зі студентами олімпіаду з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.
Інженер з охорони праці Руденко В.М.  та викладач предмета «Захист  України» Господинчик О.І. організували зі студентами 1-го курсу проведення евакуації при виникненні надзвичайної ситуації.
Запобігання пожежі та надання долікарської допомоги постраждалим було проведено на навчаннях членів добровільної пожежної дружини коледжу.
В рамках «Місячника Цивільного захисту» проведено конкурс стінних газет та листівок.
Конкурсна комісія у складі директора коледжу  Керницького  В.А.,
заступник директора з АГР  Ковалюка М.М., інженера з охорони праці Руденка О.В. відмітила, що кожна з конкурсних робіт виконана змістовно, з урахуванням заявленої тематики. Студенти креативно і творчо висвітлили теми, цікаво та глибоко відобразили забезпечення безпеки та захисту людини від негативних наслідків надзвичайних ситуацій.
Усі презентовані роботи заслуговують на відзнаку, але конкурсна комісія відзначила найзмістовніші:

  • «Кожен громадянин України має право на захист свого життя і здоров’я…»  –  автомеханічне відділення, завідувач  Скакун В.П.;
  • «Забезпечення безпеки та захисту людини від негативних наслідків надзвичайних ситуацій» - 1 курс, теплоенергетичне відділення, завідувач  Скородзієвська Л.В.;
  • «Найбільший скарб кожної людини – її життя та здоров’я!» - 3 курс, відділення автоматизації та КТ, завідувач Маранчак В.О.;
  • «Дії населення під час надзвичайних ситуацій» - відділення технології та організації виробництва, завідувач Горбачова С.К.

Додаткову відзнаку отримала змістовна робота студента групи 2-АМ-1 Дарія Максима – «Побачення за надзвичайної ситуації».
І хоча учасників освітнього процесу немає у коледжі, у зв’язку з карантинними заходами, студентська профспілка обов’язково привітає небайдужу та активну молодь при зустрічі.
Маємо надію, що активна участь студентів та працівників коледжу підвищила знання і вміння кожного захистити себе та оточуючих від надзвичайних ситуацій та нещасних випадків природного та техногенного походження!


ФОТО