Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Незрівнянна Соломія Крушельницька!

Дата: 17.12.2019

Студенти Вінницького коледжу НУХТ, члени Центру духовно-національного відродження «Червона калина» (голова Лосовська В.П.), стали активними учасниками мистецького проєкту «Українська Баттерфляй». Захід проходив у  читальній  залі бібліотеки коледжу і був  - логічним продовженням розпочатого у попередні роки проєкту «Жіночі постаті в історії України».

На вечорі присутні відкрили для себе життєпис Соломії, її оточення, становлення  Крушельницької як оперної співачки світового рівня       (діапазон голосу – три октави), яка мала звання «вагнерівська примадонна XX ст.», володіла 8 мовами, що головне - українську пісню не виконувала у перекладі.

Доповнювалось пізнання про незрівнянну Соломію змістовними слайдами, відеофільмом, звучанням арій, пісень у виконанні оперної співачки. Дізналися студенти і про особисте життя співачки, її єдину любов – пісню, познайомилися з італійським періодом її життя та її педагогічною діяльністю.

Привабливості, змістовності вечору підсилив колектив «Душі криниця» Вінницького державного педуніверситету ім.М.Коцюбинського (керівник Пірус Катерина), пісні якого звучали як перегук поколінь, утвердження української культури  на світовому рівні.

Значущості дійству додала історична реконструкція «Виступ С.Крушельницької у монаршій сімї царя Миколи ll».

Присутні на вечорі переконалися, що спів Соломії Крушельницької – це розповідь про рідну країну на світових сценах, утвердження та визнання української музики та вокального мистецтва, а сьогодні –української опери.

ФОТО