Категорії
Довідка абітурієнта
Студенту Відділення коледжу Циклові комісії Галерея Дозвілля Відеогалерея Віртульний гід абітурієнта Інтерактивний центр Державні закупівлі

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністрерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Вшановуємо творчість Кобзаря

Дата: 24.10.2019

Нещодавно у Вінницькому коледжі НУХТ відбулося урочисте відкриття та проведення І етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу серед  учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Конкурс проводиться з метою вшанування спадщини Тараса Григоровича Шевченка,  виявлення  творчо  обдарованої  молоді, виховання  поваги  до  мови і традицій нашого народу.

У тематично оформленій та святково прибраній аудиторії зібралися студенти І-ІІ курсів та  викладачі-філологи – справжні шанувальники слова Кобзаря.

З вітальним словом та побажанням учасникам конкурсу творчих успіхів і перемог виступила заступник директора з навчально-методичної роботи Данильченко Наталія Миколаївна. «Понад 150 років незгасимим вогнем усеперемагаючого патріотизму палахкотить могутня і ніжна Шевченкова поезія. І незмінно слово великого Кобзаря надихає нас, українців, на героїчні діяння, національне самоствердження, самовдосконалення і майстерне оволодіння мовною скарбницею народу»,  –  наголосила  Наталія Миколаївна.

Про особливості і традиції конкурсу розповіла викладач української мови та літератури Черниш Клавдія Олексіївна. Вона зазначила, що завдяки Тарасу Шевченку ми маємо нагоду ще раз довести, що ми, українці, –  достойні представники великої нації. Навіть через століття ми чуємо Кобзареве слово, яким говорить сила правди нашого пророка. Викладач побажала учасникам конкурсу плідної праці, натхнення та закликала у своїх творах доторкнутися душею до палкого і нескореного серця поета та виразити шанобливе ставлення до рідної мови.

Перед написанням конкурсної роботи на тему: «Зображення величі і краси козацької звитяги у творчості Тараса Шевченка» учасники декламували поезії та поринули  у творчий світ великого Кобзаря під час літературної вікторини, яку провела викладач філологічних дисциплін Рожко Олена Павлівна.

Безумовно, така атмосфера надихнула наших конкурсантів на творчість. Результатом цього є призові конкурсні роботи студентів:

Павла Стукельмана (гр. 4-ОК1) – І місце;

Ганни Стасюк (гр. 2-ОК1) – ІІ місце;

Дмитра Залузняка (гр. 1-ОК1) – ІІ місце;

Руслани Глебової (гр. 2-ОК1) – ІІІ місце;

Юрія Лисиці (гр. 2-АМ1) – ІІІ місце;

Єлизавети Безкоровайної (гр. 1-ОК2) – ІІІ місце.

Незабаром Павло Стукельман, як переможець коледжного етапу конкурсу, братиме на обласному рівні участь у Міжнародному конкурсі знавців спадщини великого світоча українського народу.

Отож, побажаємо Павлу успіхів!

ФОТО