Категорії
Положення Довідка абітурієнта
Студенту
Дистанційна освіта
Освітні програми Навчальні плани Викладачу Структура та управління Матеріально-технічна база Всеукраїнська інтернет - конференція Відділення коледжу Циклові комісії Гуртожиток Умови доступності Громадське обговорення Галерея Дозвілля Відеогалерея Протидія булінгу

НУХТ
ВРЦОЯО
Міністерство освіти і науки України
Урядова гаряча лінія

 
Новини

Минулого вогонь не згасне…

Дата: 15.05.2019

 Щороку в травневі дні український народ згадує грізні роки Другої Світової війни. 74 роки вже минуло з тієї пори коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов довгоочікуваний, вистражданий мир.

У Вінницькому коледжі Національного університету харчових технологій ніколи не згасає пам’ять про тих, хто віддав своє життя і захищав рідну землю від ворогів, кожен учасник освітнього процесу знає якою дорогою ціною далася перемога.

До  Дня Пам’яті та Примирення у коледжі прозвучала радіогазета    «Ніщо не забуто, ніхто не забутий». Студенти від кожного відділення на чолі з викладачами суспільних дисциплін поставили квіти до обеліску загиблим викладачам та студентам у роки Другої Світової війни.

Для того, щоб молоді юнаки та дівчата, могли думками перенестися у далекі та моторошні події війни викладачі суспільних дисциплін Коробчинська Ю.Д. та Лисій Р.І. організували вечір пам’яті та пошани «Минулого вогонь не згасне…».

Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять героїв, які віддали життя за свободу і незалежність нашої Батьківщини.

Тепла та дружня атмосфера супроводжувала гостей впродовж всього заходу. В аудиторії було чути запах весняних квітів, у повній тиші студенти та викладачі вслухалися у кожнісіньке слово нашої гості, чарівної жінки ветерана Другої Світової війни, розвідниці – Твердохлєбової Ольги Іванівни. І хоч її скроні вже давно покрила сивина, оптимізм, сила волі та віра цієї жінки – героїні непохитна й досі.

Ольга Іванівна поринувши у спогади, розповідала про величезне горе і неймовірні втрати, яких зазнав українських народ та зокрема вона сама. У відвертій розмові зі студентами, зізналася, що найбільше з часів війни їй запам’яталася фронтова дружба, яка перевірялася часом, щирістю та подекуди страхом.

У подарунок для дорогої гості студенти ансамблю «Мрія», під супровід акордеону, виконали викарбовані в серці слова пісні «Смуглянка-Молдованка».

А на завершення до слів вітання та подяки від усього викладацького та студентського колективу прозувала пісня  «Многая літа».